smoothie od limuna - organski proizvodi

Ovaj sveži smoothie od limuna se tako lako i brzo sprema da ćete poželeti da ga pravite svaki dan. Probajte ga za doručak i imaćete energiju i dobro raspoloženje za ceo dan!

Osnova za ovaj napitak je bademovo mleko koje se pravi vrlo jednostavno. Pola šolje sirovog badema potopite nekoliko sati (ja ga potapam preko noći, pa taj smoothie zovem „jutarnji“). Zatim badem isperite i sameljite u blenderu sa 1,5 šolje vode. Procedite kroz cediljku ili gazu i bademovo mleko je gotovo! Možete da ga čuvate u frižideru i da dodajete u napitke, dezerte i smoothie.

Bademovo mleko predstavlja zdravu alternativu za mleko životinjskog porekla. Sadrži više belančevina nego kravlje mleko, kao i veliki broj nezasićenih masti. Gvožđe, bakar, kalijum i vitamin B iz badema pozitivno deluju na kvalitet krvi, kostiju, hrane nervne ćelije i jačaju srce i jetru.

Limun pomaže u čišćenju organizma, reguliše kiselost organizma i poboljšava varenje. Limun se svrstava u neutralne namirnice i odlično se kombinuje sa svim ostalim sastojcima.

Banana je bogata vitaminima i mineralima (gvožđe, kalijum, kalcijum, magnezijum, vitamin C, B6 i B12), povoljno deluje na nerve, stomak, creva, krvne sudove i imuni sistem i daje nam energiju.

Badem, limun i banana – šta može da bude lepše i zdravije za dobro jutro?

Jutarnji smoothie od limuna i banane

(2-3 porcije)

  • – 1 šolja bademovog mleka
  • – sok ½ limuna i malo „mesa“ limuna
  • – 2 banane
  • – malo vanile (nije obavezno)
  • – 1 kašika meda

Izmiksajte u blenderu sve sastojke i prespite gotov smoothie u čaše. Uživajte u savršenom početku dana!

Autor: Katja Jakovljeva

Izvor: Vita