Low-fat krem supica od brokolija - organski proizvodi

Low-fat krem supica od brokolija se pravi brzom brzinom, i kod nas je baš često na meniju. A mi baš volimo supe. A ja baš volim da supom malo produžimo vreme zajedničkog obroka i maltretiranja sina: kako je bilo u školi? šta još ima novo u školi? da li je sve u redu u školi? šta imaš za domaći?

Btw, digresija: znate li da makar jedan zajednički obrok u toku dana zbližava porodicu?

Da je čini uopšteno zdravijom?

Da smanjuje mogućnost da vaše dete sutra ima problema sa težinom?

Da li ste znali da su deca koja imaju najmanje jedan zajednički porodični obrok manje sklona laganju, devijantnom ponašanju, problemima i da izrastaju u zdravije ličnosti?

Znate sve to, ali nije loše kao podsetnik: trudite se da imate makar jedan zajednički obrok dnevno. Znam da je ludnica, ali može se. Mi to ovako radimo: kad sin ide prepodne u školu, zajednički obrok nam je (nekada i kasni) ručak, a kad ide popodne, to je večera. Nedeljom – teror nedeljnog ručka. “dođi kući najkasnije do 2.” – “jaoooo, mamaaa.” – “znam, sine, ali tako su mene mučili, tako mi sada tebe mučimo, tako ćeš ti jednog dana mučiti svoju decu.” Mislim, to nije samo nedeljni ručak. To je institucija!

Zapravo, lepo je i zdravo i drži nas na okupu.

Kao i ova supica.

Nutritivne vrednosti po porciji

Kalorija: 64 kcal. Masti: 1 g. Proteina: 7 g. UH: 10 g. Holesterol: 0 mg

Low-fat krem supica od brokolija je Potrebno (za četiri porcije):

  • – 1 ceo brokoli
  • – 100 gr Ella sira
  • – 50 gr nemasnog jogurta
  • – 2-3 česna belog luka
  • – so, biber, ostali začini po ukusu
Low-fat krem supica od brokolija - organski proizvodi

Priprema, zeleno, volim te, zeleno:

Skuvajte brokoli u slanoj vodi, al dente (neka ostane polusirov, ne morate ga raskuvati. stavite ga u ključalu vodu). Kad je do pola kuvan, iscepkajte ga na cvetiće, ostavite par celih cvetova za ukras, ostalo stavite u blender, dodajte vodu u kojoj se kuvao (odvojte deo vode, taman za 3.5 tanjira supe, ostalu količinu ćete nadomestiti sirom i jogurtom), stavite sir i jogurt, beli luk, dodajte začine po volji i ukusu i izblendirajte. Posle dodajte i one cele cvetiće koje ste ostavili za ukrašavanje.

I to je to.

Izvor: Mooshema