ovseni oblačići - organski proizvodi

Ovseni oblačići i njegov dugo očekivani recept. Šest puta nedeljno nemamo priliku da doručkujemo zajedno. Zato je nedelja posebna.

Budim se prva, ne zato što hoću, već zato što moram: nemoguće mi je da spavam duže, moj unutrašnji časovnik ne zna da li je vikend ili radni dan (argh!). A to je nedeljom uvek dobra prilika da smislim šta ću, pa da na miru napravim da im miriše kad se probude. Pa, u pidžamama oko stola, u ovom slučaju, u dnevnoj sobi. Da li sam već pominjala da se nedeljom skoro obavezno doručkuje u pidžamama?

ovseni oblačići - organski proizvodi

Nutritivne vrednosti po komadu

Kalorija: 43 kcal • Masti: 0 g• Ugljenih hidrata: 6 g• Proteina: 1 g • Holesterol: 0 mg

Za ovseni oblačići Potrebno je:

– jedna šolja ovsenih pahuljica

– jedna zrela, zrela banana

– šaka suvog voća koje imate pri ruci (ovde brusnica)

– dva dobro umućena belanca

– kap dve arome vanile

– kašičica javorovog sirupa (ili meda)

Priprema:

Izmiksirajte bananu u blenderu, a onda ručno pomešajte sa ovsenim pahuljicama, dodajte javorov sirup, suvo voće i, na kraju, dobro umućen sneg od belanaca.

Poređajte na papir za pečenje, prethodno poprskan ovlaš maslinovim uljem ili premazan tanko puterom. Oblačiće najjednostavnije formirajte supenom kašikom, samo zahvatite i spustite na papir. Trebalo bi da dobijete oko 15 komada.

Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 175, oko 20 do 30 minuta, zavisi od vaš rerne. Proces je sušenja, više nego pečenja. Svakako nemojte dozvoliti da se prepreče (ovde samo belance treba da se stegne i to je to), da bi oblačići ostali svetli, možda je lepše da su svetliji i od ovih mojih.

Troje ljudi ovo može da slisti dok dlanom o dlan, pazite se, sami upadaju u usta.

Naravno! Može i kao dezert ili  užina za posao.

Izvor: Mooshema