O Nama

Na stranici “O Nama” možete naći informacije vezane za sajt „Organski Proizvodi“. Osnovan je krajem 2013 godine. Kao jedan od pionira na internetu posvećen je oblastima organske poljoprivrede i proizvodnje hrane, zdravoj hrani i ishrani u Srbiji i regionu.

Organska poljoprivreda

Organska poljoprivredna proizvodnja je oblik poljoprivrede koji se zasniva na upotrebi rotacije useva, zelenišnog đubrenja, komposta i biološke kontrole insekata. Organska proizvodnja podrazumeva upotrebu đubriva i pesticida (herbicidi, fungicidi i insekticidi) koji se smatraju prirodnim, a isključuje se ili strogo ograničava upotreba sredstava kao što su: sintetička petrohemijska đubriva i pesticidi; regulatori rasta (hormoni); upotreba antibiotika kod žive stoke; genetski modifikovanih organizama, ljudskog kanalizacionog otpada i nanomaterijala. Održivi razvoj, otvorenost, nezavisnost, zdravlje i sigurnost su osnovni razlozi za uvođenje organske proizvodnje.

Metode organske poljoprivredne proizvodnje su međunarodno pravno regulisane i sprovode se od strane mnogih zemalja, a zasnovane su na standardima uspostavljenim od strane Međunarodne federacije pokreta za organsku poljoprivredu (engl. International Federation of Organic Agriculture Movements), međunaronde krovne organizacije za organsku proizvodnju, koja je osnovana 1972.

Sajt ima više segmenata ali se priimarno bavi edukacijom u oblasti organske proizvodnje. Zatim promocijom samih proizvoda, proizvodjača i gazdinstava organske hrane u Srbiji,i poseduje internet prodavnicu organskih proizvoda i proizvoda zdrave hrane.

 

O nama

image
image

10 GODINA ISKUSTVA ORGANSKIH PROIZVODA

ŠTA KAŽU NAŠI

KORISNICI

image