Pink šejk  - organski proizvodi

Ovaj osvežavajući pink šejk je tako ukusan i jednostavan za pravljenje! Dok nije stigla sveža malina, pravimo ga sa zamrznutom.

Definicija šejka :

Zdravi šejk je mešano piće namenjeno da bude zdravo za konzumiranje, a neki se komercijalno prodaju u tu svrhu. Sportisti ih često konzumiraju kao deo ishrane za fitnes ili kao zamenu za obrok (npr. instant doručak). Zdravi šejkovi mogu uključivati širok spektar sastojaka, uključujući hranljive materije u prahu, superhranu, pčelinji polen, puter od kikirikija, kokosovo ulje, pasulj u prahu, klice deteline itd.

Bodibilderi ponekad piju proteinski šejk da pomognu u oporavku i izgradnji mišića. Dok neki zdravstveni šejkovi imaju više kalorija od tanjira palačinki ili omleta sa sirom,[1] ove dodatne kalorije su praćene hranljivim materijama i oba mogu biti potrebna sportistima na treningu. Smoothie – posebno zeleni smutiji – su verovatno vrsta šejkova za zdravlje, osim što stereotipni zdravstveni šejkovi često sadrže neke prerađene sastojke, a ne samo sirovo voće i povrće. Fabrički proizvodi često sadrže zaslađivače i druge aditive (npr. antioksidante, konzervanse).

Pink šejk od badema i malina sastojci :

  • – Pola šolje (100 g) sirovog badema
  • – pola pakovanja (150 g) zamrznutih malina
  • – 1 kašika meda

Ostavite pola pakovanja maline da se odmrzne na sobnoj temperaturi (nemojte koristiti mikrotalasnu, koja ubija sve vredne enzime!). Za to vreme potopite badem u vodi (zašto – čitajte ovde).  Kada se malina odmrzne, isperite badem i napravite bademovo mleko. Sameljite badem u blenderu sa 2 čaše vode, procedite kroz cediljku ili gazu i mleko je gotovo! Izmiksujte bademovo mleko sa malinama i kašikom meda u blenderu i uživajte u pink šejku!

Autor: Katja Jakovljeva

Izvor: Vita