O GAZDINSTVU

Želeo bih vam da vam predstavim BIO SALAŠ FARAGO. Moje ime je Farago Janoš i sa suprugom Irmom sam 2004. godine započeo razvoj organske proizvodnje i svojih proizvoda. U Nemačkoj sam stekao zvanje doktora alternativne medicine, ali pošto me je proizvodnja ipak više interesovala, odlučio sam se za proizvodnju lekovitog bilja. Nakon izvesnog vremena proizvodnji lekovitog bilja dodao sam i proizvodnju začina, semena i povrća.

Naš cilj nije samo biokvalitet već kvalitet svake vrste

Stoga svoje proizvode obrađujemo ručno kako bi isti mogli biti oslobođeni od stabiljke, prašine i korova. Među našim proizvodima mogu se naći proizvodi koji imaju jako dobro dejstvo na jetru, žuč, želudac, jačaju imunitet, čiste organizam. Možda strani azijski, američki proizvodi imaju zvučnija, egzotičnija imena, ali svaki čovek koji je upućen u prirodne vidove lečenja zna da se stvarno dobra lekovita dejstva mogu postići sa proizvodima koji su odgajani u našoj blizini, na istom podneblju čak i ako su njihova imena tako jednostavna kao hajdučka trava, neven, kopriva, nana, majčina dušica.

Druga važna činjenica jeste da sa proizvodima koje kupujemo podržavamo proizvodnju, tako da ako naš izbor padne na domaći proizvod tada podržavamo domaću proizvodnju, domaće proizvode i domaću privredu a ne široku masu preprodavaca od Amerike do Azije. 

Zašto je bolje koristiti organski proizvod?

Dokazana je činjenica da organski proizvodi sadrže veću nutritivnu vrednost, više vitamina, minerala i mikroelemenata i ne sadrže hemikalije. Isto ovo se ne može očekivati od komercijalno proizvedenih proizvoda jer nisu odgajani na organskom zemljištu. U nedostatku organskog đubriva zemljište je siromašno pa iz njega biljka ne može da proizvede puno vitamina i da primi mikroelemente i minerale.

 

Svi naši proizvodi rastu daleko od grada i sela, ali su optimalno primenljivi. Stoga znaju biti obogaćeniji i od divlje sakupljenih proizvoda.

U kvalitet naših proizvoda se uverilo i više stručnjaka te smo za 2010. godinu dobili i titulu za najboljeg organskog proizvođača godine.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa našim proizvodima, srdačno vam stojim na raspolaganju.

Poslednje drvo kada se poseče,

Poslednjom rekom otrov poteče,

Poslednja riba reš ispeče,

Čoveče,

Da li će ti doći do svesti

Da se novac ne može jesti?

(Proročanstvo Kri indijanaca)

O GAZDINSTVU

Kontakt:

Veliki put (Orom) 212
24207 Subotica

Mobilni telefon: 064/343 6326; 062/831 3085

E-mail: janos.farago@gmx.de

Sajt:  www.biosalasfarago.in.rs